Pod vedením řidícího partnera skupiny SPM Slavomíra Pavlíčka byla úspěšně dokončena realizace zimního stadionu SPM Areny na Praze 5, který poskytne prostor hokejovému klubu HC Smíchov 1913, místním školkám a školám a široké veřejnosti v rámci veřejných bruslení spolu s možností komerčního pronájmu. Realizace zimního stadionu není tradičním investičním případem skupiny SPM, ale spíše filantropickou činností Slavomíra Pavlíčka, která má za cíl poskytnout Praze 5 a místnímu hokejovému klubu dostatečné zázemí pro výchovu mladých hokejistů a rozvoj mládeže. 

SPM Arena se nachází v pražských Jinonicích na pozemcích hlavního města Prahy, nedaleko obchodního centra OC Nové Butovice. Rekordně rychlá výstavba, která od záměru trvala jeden a půl roku a vyžádala si investici ve výši 80 milionů korun, zajišťuje Praze 5 odpovídající náhradu za během pandemie uzavřený zimní stadion Nikolajka. 

Slavomír Pavlíček, který má k hokeji kladný vztah a sám ho ve svém volném čase aktivně hraje, k tomu dodává: "Rád bych, aby když se na Praze 5 rozhodne nějaké díte, že by rádo hrálo hokej, tak aby mělo odpovídající prostor a podmínky. Tím myslím, aby byl prostor pro tréninky s dostatečným zázemím a kvalitními trenéry.". 

Realizace proběhla ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a Městskou částí Prahy 5. Součinnost a podpora napříč politickým spektrem dokazuje, jak přínosný projekt to pro Prahu a zejména pro rozvoj mládaže je. SPM Arena by měla být dočasným mezikrokem k plánovanému trvalému hokejovému řešení na území Prahy 5. 

Slavnostní otevření proběhlo dne 27. 11 2023 za účasti dvojnásobného vítěze Stanley Cupu Patrika Eliáše.

Více provozních informací o SPM Areně je k nalezení na: www.spmarena.cz